Vingervlugheid & en decken kaarten verwisselen

Summers begon met behulp van de vingervlugge technieken aan de blackjack tafels te spelen. Dit is een relatief eenvoudige vorm van bedrog, maar helemaal niet eenvoudig om te doen. Het basisidee is dat de cheat, Summers in dit geval, bepaalde kaarten van de tafel neemt tijdens het spel, zonder dat dit opgemerkt wordt. Op het juiste moment, wordt een kaart dan weer terug op de tafel gelegd wat de cheat helpt om een winnende hand te maken. Door dit te doen zonder de aandacht te trekken is geen sinecure, maar Summers slaagde hier keer op keer in.

Ze wilde er niet mee stoppen, en ging over tot een nog moeilijkere techniek – het verwisselen van deckken. Hierbij ging het om het omwisselen van een gehele deck kaarten. Het deck dat werd vervangen, staat bekend als een cold deck of een cooler, zodat Summers gegarandeerd zou winnen. Ze had ook handlangers spelen aan de tafel, om dit voordeel te maximaliseren. Het deck zou zo worden ingezet dat zij en haar medeplichtigen niet elke hand zouden winnen, aangezien dit ook verdacht zou zijn geweest, maar ze zouden genoeg handen winnen om weg te komen met een behoorlijke winst.

Het inzetten van een cool deck en het verwijderen van de oorspronkelijke deck, zonder opgemerkt te worden door iedereen, vraagt een ongelooflijke vaardigheid. Het zou gewoon niet mogelijk zijn in de moderne casino’s en zelfs toen was het al iets dat heel weinig mensen zouden hebben overwogen. Summers was dapper en getalenteerd genoeg om dat wel te doen.

Het is niet precies bekend hoe Summers er in slaagde om de decken met succes te om te wisselen of hoeveel ze verdiende aan haar praktijken. Er wordt dat zij aanzienlijke sommen geld over een langere tijdsperiode heeft verdiend.